perjantaina, maaliskuuta 28, 2008

"Sutekskäija"

Kahdeksan jälkeen lähdin lumisen Tampereen kaduille suuntana Klubi. Ajatuksissani mietin mitähän on tältä illalta luvassa. Soittaakohan Metsatöll Terasetulin?
Klubin oven avattuani näin edessäni tutun näkymän Klubin eteisestä. Ennakkolippu taskusta ja takki narikkaan. Se on täällä kyllä hyvä kun narikka sisältyy lipun hintaan niin ei tarvitse kolikoita kaivelemaan. Metsatöllin tuotteitakin siinä näkyi olevan kaupan ja niiden ääreen hetkeksi pysähdyin mutta maltoin kuitenkin mieleni enkä ostanut mitään. Sitten itse Klubin puolelle suunnistin ja norkoilemaan korkean pöydän ääreen. Korpiklaanin kitaristihan siinä vieressä näkyi jollekin porukalle juttelevan ja kävi siinä jotain teinihevaripoikia sitä jututtamassa. Olivat pojat ihan innoissaan.
Minä tyydyin vaan kuuntelemaan taustalla soivaa musiikkia. Battery, Run to the hills, Somebody put something in my drink... Havahdun mietteistäni kun joku vanhempi mieshenkilö tulee juttusilleni. Kyselee kumpaa bändiä olen tullut katselemaan ja siinä tovi vierähtikin hänen kanssaan jutellessa vanhasta kunnon kasarihevistä ja siitä miten vähän on porukkaa paikalla.
Mies poistuu saniteettitilojen puolelle ja lavalla alkaakin jotain pientä tapahtumaan. Siirryn lavan eteen. Pian sinne tutun näköisiä kansantanhuhevareita kömpiikin soittimiensa ääreen ja show voi alkaa. Lapikasta lattiaan, hanuri laulamaan ja viulu vinkumaan. Hyvin jaksoi bändi vetää biisejään vaikka porukkaa ei paljon ollutkaan. Muutama uusi biisi mutta enimmäkseen vanhoja. Sopivasti suomeksi ja englanniksi. Pari biisin jälkeen siinä tulikin niin kuuma sitä touhua ihaillessa että päällyspaidasta luovuin ja Kroonisten Poikamiesten t-paidalla loppuilta menikin. Jossain välissä Korpiklaanin kitaristi selvästi alkoi katseellaan tavaamaan mitä paidassani luki ja kyllä sellainen virne naamalle ilmestyi että taisi saada selvää. Keikan loppuun rutistus Happy Little Boozer ja Hunting Song jotka komeasti päättivät keikan.
Sitten pieni roudaustauko ja verhot lavan eteen. Ei onneksi kauan tarvinnut odotella kun verhot avautuivat ja taas lavan eteen siirryin. Ja kuin varkain Viron ylpeydet lavalle kapuavat. Yleisö ei huomaa ollenkaan ennen kuin laulaja avaa suunsa. Muutamaa fania lukuunottamatta yleisö kuitenkin on melko rauhassa. Hyviä biisejä ja mukavan hauskoja välispiikkejä jotka menivät välillä hieman navan alapuolellekin joten jätän ne täällä kertomatta. Paljon uusia biisejä jotka vaikuttivat oikein mainioilta (Iivakivi, Isa süda, Merehunt). Hyvä keikka kaiken kaikkiaan vaikka vieläkään en Terasetulia päässyt kuulemaan. Ehkä sitten seuraavalla kerralla...
Keikan päätyttyä suunnistus kohti narikkaa ja matkalla mukaani tarttuikin Metsatöllin uusin levy kun kerran maksoi vain kympin. Vähän teki kyllä mieli ostaa parilla kympillä sellainen versio missä olisi mukana tullut puinen säilytyskotelo mutta lompakostani ei kymppiä enempää rahaa löytynyt joten täytyi tyytyä ihan normaali versioon Iivakivestä.
Sitten takaisin kämpille ja uusi levy soittimeen. Kone päälle ja tässä sitä ollaan.

Humppa Soi: Metsatöll: Rauast sönad

Elämässäopittua: Metsatöllin rumpalilla on iso...

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iltahan kuulosti sit kaikinpuolin hyvältä. En tiedä nyt tarkalleen mihin viittaat (tai saatan vaikka tietääkin)tuolla elämässä opitulla, mutta jos siihen mitä kuvittelen, ni siitä tuli muutes eilen juttu joltain radiokanavalta, et kun ne juontajat oli ollut saunomassa julkkujen kanssa ni miten ne oli kiinnittänyt huomiota yhden julkun kalleuksiin ja se on kuulema miehille ihan normaalia että niitä ikäänkuin salassa katsellaan ja vertaillaan ;)

Nyt aloin sitten miettimään, että mitenkäs sitä itse ajatteli heti tommoisia kun luki mitä kirjoitit vaikken tiedä edes mitä tarkoitit :O

Wille kirjoitti...

En kommentoi tuohon salassa katseluun ja vertailuun.

Ja mitenköhän minä arvelinkin että tuo elämässäopittu otetaan täällä puheeksi.

manninen kirjoitti...

Et päässyt kuulemaan Terasetulta, mutta kuulit uudet biisit. Eli kumpikaan ei oikein pääse vittuilemaan kunnolla toiselle. +-0.

Tiina kirjoitti...

Iso pää?

Mitä siinä paidassa sitten lukee? Tahdon tietää mä.

Wille kirjoitti...

Mutta onneksi voi vittuilla itselleen. Oletko Wille Terasetulen nähnyt livenä?

Wille kirjoitti...

Tiina ehti väliin. Kyllä minä taisin tarkoittaa ihan sitä mitä ensimmäisenä kaikille varmaan mieleen tulikin.

Paidassahan lukee "Krooniset Poikamiehet Karstula". Ei sen kummempaa.

manninen kirjoitti...

Mikä toi on toi uusi iskulause? Pikkusen repesin...

manninen kirjoitti...

Ja se vaihtuu vielä kokoajan! "Ultimus loves you". Ei kovin karu...

manninen kirjoitti...

"oh my gods its a Ultimus"

Wille kirjoitti...

Tiinalta tuon varastin.

Tiina kirjoitti...

Aa, sä hoksasit laittaa sen tolleen hienosti tohon.
Ultimus can do. :D Aika hyvä. :D

Mulle kyllä tuli ekana mieleen iso pää.

Wille kirjoitti...

Yritin sitä epätoivoisesti tuonne ylös otsikon jälkeen mutta enhän minä siinä onnistunut ja tuohon sen sitten vahingossa laitoin ja kieltämättä siinä se on ihan hauska.

Niin niin. Iso "pää".

Mimmu kirjoitti...

"It´s my Ultimus!" :D

manninen kirjoitti...

Kyllähän se sullakin näyttää vielä totuuksia laukovan. "Ultimus got it all"

generated by sloganizer.net