tiistaina, joulukuuta 11, 2007

Perfect Gentlemans in Tampere

Kello 18.00 lähdin kämpiltäni kävelemään keskustaan päin. Kello 18.15 vai oliko se 18.20 huomasin komean rekan Klubin pihassa. Helloween paistoi kyljessä kissan kokoisilla kirjaimilla. Puoli seitsemältä pienen jonottamisen jälkeen jo seisoinkin lavan edessä tai en nyt ihan edessä vaan siinä ehkä 5-10 metrin päässä lavasta Gamma Ray tai Helloween paitoihin pukeutuneen joukon keskellä. Lavalla luki Axxis ja pianhan lava täyttyikin saksalaisista nahkahousuista ja yhdestä naisesta. Bändi veti kovaa ja korkealta ja erityisesti duetto Take My Hand iski meikäläiseen. Hyvin bändi sai lämmitettyä yleisön ja olivat oikein suomeakin opetelleet, tosin paperista lunttasivat.
Axxiksen lopetettua lavalla kävi hetken tohina kun rummut ja muut kannettiin pois ja niiden takaa paljastui seuraavan bändin varusteet. Axxis taustakangas laski ja takaa paljastui Gamma Ray. Yllättävän nopeasti Hansen kavereineen pääsikin jo aloittelemaan ja vaikka Valey of the kingsiä ei kuulunut niin hyvän keikan vetivät. Tätä bändiä olikin mukava kuulla ja nähdä kun sitä olen lukioajoista asti kuunnellut.
Ja kun tämä huvi saatiin päätökseen oli vuorossa taas taustakankaan vaihto suurempaan ja tällä kertaa siinä luki Helloween. Järeästi lähti keikka käyntiin uusimman levyn Gambling with the devil introlla yhdistettynä vanhaan kunnon järkäle kappaleeseen Halloween. Muutenkin hittejä sateli Helloween faneille ihan riittävästi. Sole survivor, If I could fly, Dr Stein... Mahtavaa. Ja soittivatpa toisenkin pitkän biisin. King for 1000 years. Yllättävä veto.
Oli rumpusooloa ja oli kaksikaulaista kitaraa. Kun ensimmäinen encore oli tyylikkäästi hoideltu mm. Perfect Gentleman kuorolaululla lava pimeni. Kauan ei tarvinnut odottaa kun lavalle nousikin suurin määrä saksalaisia hevareita mitä minä olen koskaan nähnyt. Gamma Rayn pojat liittyivät Helloweeniin ja soittivat kaksi biisiä. Future world ja illan kohokohdan I Want Out. Neljä kitaraa ja kaksi bassoa. Mikäs sen parempaa.

Kaiken kaikkiaan täydellinen keikka ilta. Säpinää ei tietenkään ollut enkä sitä kyllä kaivannutkaan kun oli niin mahtavaa musiikkia. Kerrankin ilta josta en valita yhtään. Seuraava onkin sitten jo lauantaina.

Humppa Soi: Helloween: If I could fly
Humpastalainattua: "Once more..."

P.S. Henu, vastaan haasteeseen huomenna. Jos kokeeseen lukemiselta ehdin.

7 kommenttia:

Jensku kirjoitti...

Joo mää kiusaan sitä kyllä aika paljon :)

Tiina kirjoitti...

Mitäs lauantaina tapahtuu?

Wille kirjoitti...

Nightwish!!!!

manninen kirjoitti...

Mutta kyllä koko vuoden odotetuin keikka on Torstaina Oulussa. Kumikameli!!!!

Wille kirjoitti...

Ja ensi vuoden odotetuin 26.1. Viihderavintola Konstassa.

manninen kirjoitti...

Kaija Koo!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, Helloween! Tätä tuli kuunneltua joskus 10 vuotta sitten todella paljon (helkkari, että tuntuu nyt olo vanhalta). Omistin levyt Pink bubbles go ape, Master of the rings, The time of the oath ja Chameleon, tosin kasetilla silloin kolme noista. Yhtä kuuntelinkin niin ahkerasti, että nauha alkoi venyä. xD

Asuapa lähempänä tuollaisia mestoja, että kansainväliset artistit on helposti saavutettavissa. Kesällä olis ollut se Maidenkin siellä...

generated by sloganizer.net