lauantaina, joulukuuta 15, 2007

"Anteeksi, olen ruotsalainen"

No kyllä Anette sen anteeksi saa kun oli niin mahtava keikka. Tässä hieman tuntemuksiani keikasta.

Tampere 15.12.2007, Hakametsän jäähalli

Klo 19.25. Kävelemme kaverini kanssa etuoven pitkän jonon ohi jäähallin sivuovelle lyhyempään jonoon ja pääsemmekin pian pikaiseen turvatarkastukseen ja sisälle halliin. Annan kaverini johdattaa meidät oikeille paikoille. Paikkamme ovat siis katsomossa. Kentällä olisi tietenkin ollut parempi olla mutta en valita. Pääasia että olen nyt täällä odottamassa lempibändini keikkaa.

Hetken istumme ja keskustelemme asioista mitä nyt sattuu mieleen juolahtamaan, kunnes halli pimenee. Lavalle syttyy valot ja Indican Jonsun kaunis ääni alkaa laulamaan. Indica on siis lämppärinä. Tykkään kyseisestä bändistä mutta hieman on veikeä valinta Nightwishin lämppäriksi. Tytöt soittavat ihan hyvin vaikka pidän kyllä enemmän Indican klubikeikoista joissa Jonsu on parhaimmillaan ja osaa ottaa yleisön mukaan. Parhainta antia Indican keikassa (Jonsun ulkonäön lisäksi) on Kate Bush coveri. Jonsu laulaa sen todella kauniisti vaikkei ehkä mikään helpoin biisi olekaan. Reilun puolen tunnin keikan jälkeen lavan täyttää roudarit jotka valmistelevat illan pääesiintyvän välineet kuntoon.

Odotus tuntuu pitkältä. Tuntuu kuin keikka ei ala koskaan. Viimein odottaminen palkitaan. Lava pimenee ja taustanauha alkaa pyörimään. Lavalle alkaa ilmestymään soittajia toisen perään ja kun kaikki ovat valmiita alkaa itse show. Bye bye beautiful kajahtaa ilmoille ja minä olen myyty. Illan mittaan saan kuulla paljon hyviä biisejä. Eihän Nightwishillä kyllä huonoja biisejä olekaan. Ja hyvin tuntui luonnistuvan uudelta laulajalta vanhatkin biisit ja muutenkin lavalla tuntui osaavan homman.

Ennenkuin huomaankaan on jo bändin "viimeisen" biisin aika. Sen jälkeen lava taas tyhjenee hetkeksi mutta yleisö tietää ettei show ole vielä ohi. Encore vielä. 7 Days to the wolves aloittaa encoren ja sitten vanha kunnon Wishmaster. Loppuun vielä poikamiesten biisi Wish I Had An Angel ja sitten on illan show ohi. Äkkiä se aika meni. Haluaisin heti päästä uudelleen noin hyvää musiikkia kuulemaan.

Olen siis iltaan äärimmäisen tyytyväinen. Oli mukava kun oli vielä kaikenlaisia pommeja ja raketteja sun muuta härpäkkäitä höystämässä keikkaa. Mitään en oikeastaan jäänyt kaipaamaan. Tietenkin jos pakko jotain on keksiä niin olisihan se ollut kiva nähdä Jonsu laulamassa Nightwishin kanssa Erämaan viimeistä. Hieman ehkä yllätti että sitä emme päässeet näkemään. Ja tietenkin Akkikihin olisi ollut kiva törmätä kun kerran saman katon alla olimme.

Kiitos kivasta illasta Nightwish!

P.S. On se hyvä että käyn keikoilla niin ei aina tarvitse valittaa tänne blogille elämää.

6 kommenttia:

manninen kirjoitti...

Hienoa että keikkasi oli onnistunut...niin oli mullakin.

Anonyymi kirjoitti...

Usko tai älä, oon ollu kotona jo tunnin verran. Ilta ei menny oikein putkeen kun toi äijä otti vähän liikaa ja jouduin taluttaan sen kotiin, no pääsinpähän mäkin ajoissa kotiin.

Kiva että keikka oli hyvä ja onnistunut eikä esim. tulipaloja sattunu niin kuin Jyväskylässä.

Kai mä tässä alan nukumaan niin kerkeen edes torkahtaa hetkeks ennen kun pikkumies alkaa vaatimaan maitopulloansa!

Öitä!

-S-

Wille kirjoitti...

S: No jos seuraavalla kerralla menisi paremmin putkeen. Pikkumiehelle terkkuja.

Akkiki kirjoitti...

Yritin kyllä kyyläillä, mutta ei näkynyt... Ilmeisesti samasta ovesta on kuitenkin menty ja vielä lähes samaan aikaan...

Akkiki kirjoitti...

Ja tunnot oli kyllä lähes samat kuin mulla (Kate Bush -versiota myöten), mutta kerron niistä vielä lisää kunhan saan päässä pyörivät ajatukset ja tunteet kasaan ja lauseiksi :)

Wille kirjoitti...

Siellä oli kyllä muutama muukin ihminen että ei sinäänsä mikään ihme ettei törmäilty. Odotan innolla perusteellisempaa tarinaa illasta vaikka hyvinhän sen olit jo osannut kertoa.

generated by sloganizer.net