keskiviikkona, tammikuuta 02, 2013

Vuosi 2013

Taas yritän tätä samaa listaa. Veikkauksia kuinka pitkälle pääsen tällä kertaa?

Katsomani elokuvat:

1. Viimeinen samurai: Tomppa leikkii samuraita. Ihan hyvää draamaa ja toimintaa sopivassa suhteessa.
2. The Dark Shadows: Kevyttä viihdettä a la Tim Burton. Johnny Depp loistava hölmönä vampyyrina. Ja pyörähtipä mukana itse Alice Cooperkin.
3. Texas Chainsaw 3D: Verta, suolenpätkiä ja moottorisaha. Ihan viihdyttävää kauhua. 3D:tä mielestäni osattu käyttää hyvin hyödyksi.
4. Kwai joen silta: Klassikko kai tämä on. Toisen maailman sodan aikoihin sijoittuva historiallinen elokuva. Ihan mielenkiintoinen.
5. Nimeni on Kotkis: Taas näitä todella fiksusti suomennettuja elokuvia. Kohtalainen draamakomedia. Ei varmaan olisi jaksanut katsoa ilman Belushia.
6. Lucky Number Slevin: Hauskaa toimintaviihdettä. Slevin yrittää selvitä kahden gangsteripomon välissä. Lucy Liu on ihana naapurin tyttönä.
7. Machete: Moneskohan kerta kun tämänkin katsoin? Danny Trejo pieksee pahoja jätkiä. Siinä saa Steven Seagulkin kuulla kunniansa. Verta, suolenpätkiä ja huonoa huumoria.
 8. In Bruges: En muistanutkaan elokuvan olevan näin vakava, vaikka tokihan mukana oli aimo annos mustaa huumoria. Kaksi palkkatappajaa menevät Brugesiin pomon käskystä odottamaan uusia ohjeita epäonnistuneen keikan jälkeen.
9. Isi hoitaa 2: Aivan järkyttävä "perheleffa" miehistä jotka perustavat lastenleirin. Ärsyttäviä lapsia ja aikuisia.
10. Onko se rakkautta Dekkari Kukkonen: Oma ikuisuusprojektimme. Dekkari jonka tekeminen alkoi monta monta vuotta sitten.
11. Django Unchained: Tarantinon länkkäri. Tuttua Tarantino laatua. Jotain uutta tosin kaipaisin tämän miehen ohjauksiin, vaikka tokihan hienot dialogit ja veren lento viehättää aina.
12. Hammaslääkäri: Kulttisplatteri. Hieman pettymys. Liian kesy elokuva niinkun mehukkaasta aiheesta kuin psykopaattihammaslääkäristä.
13. Hammaslääkäri 2: Jatko-osa ei myöskään oikein lähtenyt odottamallani tavalla överiksi.
14. O'Horten: Norjalainen vähäeleinen elokuva eläkkeelle jääneestä junankuljettajasta. Ei oikein osaa sanoa onko tämä komedia vai draama.
15. Timecop:  Van Dammen legendaarinen toimintapätkä. Aikamatkustelua ja actionia. Ja nuori Damme.
16. Enter The Void: Irreversiblen ohjaajan psykedeelinen huumeiden ja seksin sävyttämä taide-elokuva. Pitkä kuin nälkävuosi, mutta mukaansatempaava ja mielenkiintoinen.
17. The Thing: Carpenterin klassikkokauhuleffa. Ufo soluttautuu antarktiksella työskentelevien miesten joukkoon. Teurastusta ja hienoja maskeerauksia. Elokuvassa ei muuten ole yhtään naisnäyttelijää.
18. Madagascar: Piti tämäkin katsastaa kun monet ovat kehuneet. Ei kyllä ollut makuuni. Liian hektinen. Ja se biisi on yksi maailmankaikkeuden rasittavimmista.
19. Magnolia: Pitkä mutta ei todellakaan pitkästyttävä elokuva. Hienosti sulautuu eri ihmisten tarinat toisiin ja todella koukuttavaa katsottavaa.
20. El Narco: Macheten hengessä kulkeva elokuva Meksikon huumekaupasta. Musta komedia, mutta yllättävänkin vakava ajoittain. Kuin Kummisetä Meksikossa.
21. The Artist: Uusi mykkäelokuva mykkäelokuvien aikakauden päättymisestä. Erittäin hyvä. Ei turhaan Oscar voittaja.
22. Looper: Bruce Willisin tähdittämä aikamatkustusscifileffa. Kelpo viihdettä.
23. Laulu Koti-ikävästä: Dokumentti Aknestikistakin tutun kitaristin Kai Latvalehdon ja hänen isänsä matkasta takaisin lapsuuden Göteborgiin. Ajatuksia herätti niin siirtolaisuudesta kuin alkoholismista. Koskettava.
24. Trollhunter: Norjalainen kauhuleffa kansantaruista. Todella hienosti tehty vaikka loppua kohden ehkä vähän mielenkiinto hiipuikin.
25. Fantastic Voyage: Vanha klassikko scifileffa jossa pienennetään ihmiset ja sukellusvene ja mennään ihmisen sisään laserilla tuhoamaan aivoista jotain vauriota. Elokuva on oikeastaan niin typerä miltä se kuulostaakin. Hieman hidastempoinen ja tylsä.
26. Mama: Ihan kelpo kauhuelokuva. Pitkästä aikaa kummituskauhua.
27. Imaginaerum: Nightwishin elokuva. Yllätyin toisella katselukerralla miten elokuva olikin ihan hyvä. Mukavasti sekoitettu unta ja eri aikakausia.
28. Seitsemän psykopaattia: Kukkoilijoiden ohjaajan uusin leffa. Hauska. Ja vähän vakavakin. Ja Tom Waits yhtenä psykopaattina.
29. Inbetweeners: Sarjasta tehty leffa. Ei aivan sarjan tasoa mutta naurunpyrskähdyksiä tämäkin sai aikaan.
30. Evil Dead 2013: Klassikkokauhuelokuvan yllättävän hyvä uusintaversio. Veristä.
31. Miesten vuoro: Mainio ja koskettava dokumentti suomalaisista miehistä saunassa. Monta erilaista saunaa, monta tarinaa.
32. Kill Bunjo: Äärimmäisen huono norjalainen Kill Bill -parodia. Huonoudessaan jo hyvä.
33. Titaanien raivo: Huonohkon elokuvan ehkä jopa huonompi jatko-osa.
34. Scream: Ennen niin pelottava ja nyt lähinnä huvittava, mutta katsottava teinikauhu.
35. Scream 2: Aikanaan mainostettiin parempana kuin ensimmäinen, mutta en ehkä sanoisi niinkään. Ihan ok.
36. Scream 3: Alkaa jo maistumaan puulta ja naurettavaa kuinka taas sama juoni toistuu.
37. Scary Movie: Kauhuleffa parodia. Melko huono. Pari kertaa nauratti.
38. Scary Movie 2: Aivan järkyttävä parodia. Kerran ehkä hymyilin. En nauranut. Lähinnä itkin.
39. Scary Movie 4: Yllättäen ihan kelpo parodia. Tai ainakin sellainen katsottava.
40. Not another not another movie: Hassusti nimetty ja ihan ok komedia/parodia. Tai ainakin parempi kuin odotin, mutta ei niin hyvä kuin olisi voinut olla.
41. Exam: Hyvä trilleri pääsykokeista joissa vain yksi kysymys ja yksi vastaus. Mutta mikä on kysymys? Saati vastaus?
42. Bad Boys 2: Toimintaa kerrankin tarpeeksi.
43. Bitch Slap: Seksikkäitä naisvartaloita hidastuksissa. Siinäpä lähinnä koko leffan idea.
44. Scream 4: Pitkän tauon jälkeen uusi scream ja sama kaava toistuu päivitettynä versiona.
45. Sihteeri: Sadistiselle miehelle tulee masokistinen sihteeri ja siinähän on kauniin rakkaustarinan ainekset koossa.
46. Roman Polanski: Wanted and desired: Dokumentti ohjaaja Polanskista. Mielenkiintoinen. Siinä on mies jonka elämään on mahtunut monenlaista.
47.Katkera kuu: Polanskin leffa jossa päähenkilönä Hugh Grant! Yllättävän hyvin sopi kuitenkin rooliinsa ja erittäin koukuttava elokuva seksistä ja parisuhteilusta.
48. Koelaulu: Ostin summassa Milos Formanin dvd-boksin. En muistanut että kyseessä olikin mies joka on ohjannut loistavan Yksi lensi yli käenpesä. Tämä on hänen ensimmäinen leffansa. Joku ihmeellinen taide-elokuva, dokumentti tai mikä lie. Hieman raskasta katseltavaa.
49. Dead: Afrikkalainen zombieleffa. Kaunis ja hieman erilainen kuin yleensä zombieleffat.
50. Leprechaun 2: Menninkäiskauhukomedian jatko-osa joka jatkaa samalla huonolla linjalla.
51. Poltergeist: Klassikkokauhuleffa riivatusta talosta. Melko tökerö niin kuin muistinkin, kun tämän joskus kauan sitten olen katsonut.
52. Apparition: Samaa teemaa kuin poltergeist ja ehkä vielä tökerömpi.
53. May: Kauhuelokuva yksinäisestä ja arasta naisesta joka päättää rakentaa itse ystävän, kun ei muuten saa.
54. Lars ja se ainoa oikea: Aluksi vaikutti hieman tylsältä, mutta lopulta hyvä draama miehestä joka ostaa itselleen seksinuken tyttöystäväkseen.




Katsomani sarjat:

1. Raid: Ehdottomasti paras suomalainen rikossarja. Lohtander ja muut ovat loistavia rooleissaan. Huumori puree minuun.
2. Peep Show 1. 2. ja 3. kausi: Brittikomiikkaa silmistä kuvattuna. Törkeää ja hauskaa poikamieselämää.
3. Putous: Kuinkahan mones tuotantokausi tämä jo oli? En tiedä miksi pitää tämäkin aina katsoa vaikka montaa kertaa ei edes naurata. Eniten huvittaa se kun näyttelijät meinaa repeillä. Sketsihahmokisaa inhoan edelleen.
4. Girls 1.kausi: En tiedä mikä minut sai tätä teinien elämästä kertovaa sarjaa katsomaan ensimmäisen jakson, mutta hyvä kun katsoin. Jäin koukkuun. Hauskaa ja koskettavaa.
5. The Inbetweeners: Törkeää mustaa huumoria teinipoikien naisseikkailuista. Britit osaa tämänkin.
6. Avaruuden tuntua: Simon Peggin tähdittämä komediasarja. Mitä tahansa saattaa tapahtua, milloin tahansa.
7. Hiuskarvan varassa: Aivan järkyttävän huono selviytymistosi-tv. Myötähäpeästä saa nauraa vatsa kippurassa.
8. Uusi Sherlock 1. ja 2. kausi: Todella hyvä nykypäivään sijoittuva Sherlock Holmes. Nokkela ja hauska.
9. Hemlock Grove: Ihmissusia ja vampyyreja. Yllättävänkin hyvä kauhusarja. Koukuttava.
10. Breaking Bad 1. ja 2. kausi: Vähän ehkä hiipuva, mutta hyvä sarja syöpäsairaasta kemianopettajasta joka perheeltään salaa alkaa valmistamaan huumeita.
11. Dexter 4. kausi: Ei niin hyvä kausi kuin aikaisemmat vaikka kyllä tämäkin koukutti.
12. Hellfjord: Minisarja norjalaisesta poliisista joka joutuu pienelle saarelle töihin ja siellä tapahtuu kummia. Hämmentävyydessän loistava.
13. Kirjava joukko: Brittikomiikkaa kirjakaupasta. Eli hyvää komiikkaa.
14. South Pacific: Luontosarja tyynestä valtamerestä. Hienosti kuvattu ja mielenkiintoinen.
15. Klovni 1. ja 2. kausi: Hitaasti syttyvä mutta äärimmäisen koukuttava ja hauska komediasarja. Myötähäpeä on käsin kosketeltavan herkullista.


Lukemani kirjat:

1.Alice Sebold - Oma taivas: Murhattu tyttö seuraa elämän jatkumista taivaasta käsin. Ihan kelpo draamaa vaikka ehkä pieni pettymys.
2. Tove Jansson - Muumipapan urotyöt: Iltalukemista vaimon kanssa. Hellyyttäviähän nämä muumit on.
3. Petri Nevalainen - Joviaali ilmiö, tuntematon Mikko Alatalo: Mestarin elämänkerta piti lukea uudestaan ja edelleen kirjaa vaivaa sama kuin ensimmäisellä lukemiskerralla. Alku mielenkiintoinen, mutta loppu menee saman jauhamiseksi. Sääli kun näin hätäsesti tehdyn oloinen kirja.
4. Tove Jansson - Muumilaakson marraskuu: Muumikirja ilman muumeja. Toimii näinkin. Hellyyttävää.
5. John Landis - Elokuvan hirviöt: Iso kuvakirja elokuvien hirviöistä. Hienoja kuvia ja hauskaa nippelitietoa.
6. Guillermo Del Toro, Chuck Hogan - Vitsaus: Kauhutrilogian ensimmäinen osa. Vampyyreja nykypäivän New Yorkissa. Hieman oli pettymys. Jotenkin ei kirja saanut minua otteseensa.

Pelaamani pelit:

1. Shadow Warrior: Lapsuuden muisto. Sama viehätys kuin Duke Nukemmissa. GOGista sai ostettua ja pääsin ensimmäistä kertaa pelaamaan koko versiota. Hauskan nostalgista.
2. Blood: Samoista syistä tätäkin pelasin. Kadonneen lapsuuteni etsimistä. Mukavia kauhuelokuva viittauksia.
3. Blood 2: Tätä en pitkälle päässyt kun ei tahtoo olla niin buginen. Eikä muutenkaan samaa viehätystä kuin ensimmäisessä osassa vaikka teknisesti parempi.

Ostamani musiikki:

1. Mikko Alatalo - Rokkilaulaja LP: Pitkään hankinnassa ollut mestarin alkupään tuotantoa.
2. AXR Promo CD: 6 kappaleen kokoelma AXR levymerkiltä. Mukana mestari Alatalo, siinä pääsyy ostooni.
3. Timo Rautiainen & neljäs sektori - Kunnes elämä meidät erottaa: Muutaman biisin ja edellisten Timpan tuotosten perusteella voin jo sanoa tykkääväni tästä levystä.
4. Heli Kajo - Elämäsi suloisin virhe: Levyä en ole vielä kuunnellut, mutta youtubesta aikaisemmin kuuntelemista kappaleista ainakin tykkäsin kovasti. Kuuntelin ja tykkäsin. Vaatii vaan useamman kuutelun ennen kuin kunnolla aukeaa. Kaunis ääni Helillä.
5. Gamma Ray - Land of the free Part 2: Tuttua Gamma Raytä. Jostain syystä tämä levy on jäänyt aikaisemmin ostamatta. Kyllä saksalainen power metal on vaan hyvää.
6. Mikko Alatalo - Kuule kuinka kulkee LP: Lisää mestaria. Tällä kertaa mukana on Ivo Linna virosta levyn nimikkokappaleella.
7. Mikko Alatalo - Herraksi synnytään: Tarviiko sanoa mitään. Tämä on Alatalon hiljaisemmalta tuotantokaudelta.
8. Helloween - Straight out of hell: Helloweenin uunituore levy. Samanlaista kurpitsaheviähän tämä on kuin ennenkin, mutta sehän kelpaa mainioisti minulle.
9. Mikko Alatalo - 20x: Taas vaihteeksi uusi kokoelma mestarilta. Täydellistä musiikkia. Tietenkin.
10. Tuure Kilpeläinen - Just: Vanhaa Tuurea. Ei niin hyvää kuin Kaihon karavaanin kanssa tekemä musiikki.
11. Tuure Kilpeläinen - Kysymyksiä sudelle: Tämäkin sitä vanhempaa. Jotenkin nämä on tylsempiä ja tasaisempia biisejä. Olavi Uusivirta tulee jostain syystä mieleen. En tiedä mistä.
12. Heikki Salo - Hiili: Miljoonasateesta tutun lauluntekijän uusi levy. Vielä en ole valitettavasti ehtinyt kuuntelemaan. Tuttua ja turvallista Saloa.
13. Mikko Alatalo - Ajolähtö EP: Musiikkia elokuvasta Ajolähtö. Eikä mitä tahansa musiikkia vaan mestarin musiikkia.
14. Mikko Alatalo - Huvielämää SINGLE: Pari biisiä joita en vielä omistanutkaan.
15.Hannu Brelo - Ovat juureni Karjalassa: Karjalankielistä kansanmusiikkia. Tykkään.
16. Patricia Kaas - Kabaret: Tätä ranskatarta onkin pitänyt pitkään ostaa. Rakastan ranskan kieltä.
17. Mikko Alatalo - Ne Parhaat Osa 1 C-Kasetti: Mikon kokoelma kasetti. Nerokasta.
18. Jarkko Martikainen - Usko: Sai kolmella eurolla prismasta niin olihan se ostettava. Tuttua Martikaistahan levy oli. Ei nyt ainakaan yhden kuuntelun jälkeen kuitenkaan aivan täysillä iskenyt.
19. Megadeth - Thirt3en: Jo 13. levy Mustainelta ja kumppaneilta. Ja edelleen hyvää trashmetalliahan tämä on.
20. Unisonic - Unisonic: Kai Hansen ja Michael Kiske piiitkän tauon jälkeen taas yhdessä saksalaisen powermetallin ytimessä. Ei valittamista.
21. Gamma Ray - Master of Confusion: Täyspitkän kestoinen EP. Pari uutta biisiä, pari coveria ja liuta livevetoja. Varsinkin uudet biisit kolahti täysillä meikäläiseen.
22. Dreamtale - World Changed Forever: Liian pienelle arvostukselle jääneen suomalaisen powermetalbändin uutukainen viehättää kovasti. Hyviä biisejä ja levyn mittainen tarina.
23. Finntroll - Midnattens Widunder: Peikkometallin eka levy. Kivaa humppaheviä.
24. Verenpisara - Eilinen on kuollut: Euron löytyö alelaarista. Yllättävän hyvää. Rautakello tulee mieleen.
25. Pain - Dancing with the Dead: Konemetallia ruotsista. Joku tässä jumputuksessa vaan viehättää.
26. Tarot - Gravity Of Light: Tuttua Tarottia. Hietala laulaa ja hevi raikaa.
27. Nightwish - Imaginarium Score: Tuttua musiikkia elokuvamusiikkimuotoon sovellettuna.
28. Oliver - Kuolemankello: Ei vielä kuunneltu
29. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani - Afrikan tähti: Muutaman kuuntelemani kappaleen perusteella samankaltaista eli hyvä kuin edellisetkin Karavaanin kanssa tehdyt levyt.
30. Wintersun - Wintersun: Ensiferumista tutun Mäenpään musiikkia jossa hän itse soittaa miltei kaiken musiikista. Raskasta, melodista ja hieman Ensiferumin tapaista heavya.
31. Anna Puu - Sahara: Ei vielä kuunneltu
32. Johanna Kurkela - Sudenmorsian: Ei vielä kuunneltu
33. Mikko Alatalo - Rikoo on riskillä ruma SINGLE LP: Klassikko jonka B-puolella on Ihmisen ikävä toisen luo
34. Mikko Alatalo - Lapsi on terve kun se heiluu LP: Klassikko lastenlevy.
35. Vanessa Mae - Storm: Kauniin naisen kaunista viulun soittoa.
36. Mikko Alatalo - Syksyn sävelet ja muita ralleja: Pari uuttakin biisiä Uuh.



Keikat:

1. Helloween, Gamma Ray, Shadowside 30.3.2013 Pakkahuone, Tampere: Shadowside Brasiliasta aloitti. Ihan ok, vaikka lähinnä mieleen jäikin vain Ace Of Spades coveri. Gamma Ray oli vedossa, kuin myös Helloween.  Odottamani encore oli juuri niin kova kuin arvelinkin. Lava täynnä saksalaisia powermetalmuusikoita soittamassa I Want Outtia. Huh huh. Ja muistoksi jäi vielä Hansenin plektra.

2. Iron Maiden, Amorphis, Sabaton, Ghost 20.7.2013 Olympiastadion Helsinki: Loistava keikka ja lavashow vanhoilta patuilta. Ja nyt pääsi vielä näkemään kentältä ja sopivan läheltä lavaa. Lämppäreistä Sabaton oli uusi tuttavuus ja viehätti kovasti. Pitää varmaan tutustua enemmänkin. Amorphis oli ihan ok, lähinnä House Of Sleep jäi mieleen. Se on vaan loistava kappale. Ghost tuli nähtyä vuosi sitten, eikä niiden touhu vieläkään oikein sytytä vaikka musiikki ihan kelpoa onkin. Se saatananpalvonta teema ei vaan oikein uppoa. 

Humpat Soi päivittäessäni:
Stan Getz & Joao Gilberto - Corcovado
Timo Rautiainen & neljäs sektori - Koiran laulu
Gamma Ray - Opportunity
Mariska & Pahat Sudet - Kuolema on kalamies
Anna Järvinen & Månskensorkestern - Laulu koti-ikävästä
Lapinlahden Linnut - Trilobiittinä luokses ryömin
Finntroll - Can you forgive her (Pet Shop Boys cover)
Jukka Takalo - Roska
Mikko Alatalo - Naurunappula
Jacquez Brel - Les Toros
Dusty Springfield - Mockinbird

Humpista lainattua:
"O que é felicidade, meu amor"
"Koska paskaa monenmoista juorumyllyt kuitenkin jauhaa"
"When there's gonna be some holiday for you"
"Älä souda mun rantaan, ainakaan jos sun perässä on nuotta" 
"Surkealla palkalla töitä siellä puskin"
"Alussa maa oli autio ja tyhjä, yksin uiskentelin alkumeressä"
"She's made you some kind of laughing stock, because you dance to disco, and you don't like rock"
"Moni hyvä juttu toisten silmissä on roskaa." 
"Vaikka aihekin ois mennyt menojaan, tuntuu kuin aurinko ois jäänyt pilven taa." 
 "Où brûleraient hommes et toreros défunts" 
"If that mockingbird won't sing, he's gonna buy me a diamond ring"

Ei kommentteja:

generated by sloganizer.net