lauantaina, joulukuuta 22, 2012

"Pakkasyö on ja..."

Torstaina oli raskas työpäivä. Meni tunnin ylitöiksikin. Mahdotonta hässäkkää. Olin aivan rikkipoikkihajalla.

Eilen oli kans hulinaa töissä. Tuntu että hommat ei edisty yhtään. Mutta mieli oli parempi ja onneksi työkaverinakin oli sellainen jonka kanssa pystyi ottamaan huumorilla asiat. Ja kun kello löi puoli kolme niin työaikani loppui ja minulla alkoi joululoma. Ruhtinaalliset 5 päivää vapaata. Koko joulu. Kyllä kelpaa minulle.

Töiden jälkeen suunnistinkin sitten kaupungille ja luovutin. Verta. Vaimoni pikkusiskon kanssa. Tämä oli minulle jo yhdeksäs kerta. Ensi kerralla siis ensimmäinen kymppi menee rikki. Vielä on matkaa sataseen.

Illalla osallstuin ensimmäistä kertaa Jukka Takalon nettipikkujouluihin. Siellä oli suorana live-esityksiä ja muuta mukavaa. Jukka Takalo itsekin soitteli ja lauleli muutaman uuden biisin. Hyvältä kuulosti. Muutenkin tuo tapahtuma oli hauska vaikka harmikseni iski väsymys jo siinä yhdentoista pintaan ja antauduin nukkumatin armoille. Jos ens vuonna yrittäisi pidempään.

Tänään olikin vuorossa siivoamista. Pistin tavarat järjestykseen, kannoin matot ulos, imuroin, pesin kylpyhuoneen lattian. Vaimoni pyyhki pölyt ja pesi lattiat. Aamupäivästä yritin laittaa pihalle joulukuusta pystyyn, mutta eihän siitä mitään tullut. Oksat siinä vain napsahteli poikki. Lopulta kuusi löysi paikkansa puuliiterin nurkalta, jonne se jäi odottamaan sahaamista polttopuiksi. Hermothan siinä kuusen kanssa painiessa meinasi mennä. Onneksi kun vaimoni sitten tuli töistä niin vedettiin roikalla valot pihan perällä olevaan kuuseen ja siitähän tuli oikein hieno. Edestä piti tosin sahata pienempi kuusi pois ja sen kannoin sisälle.

Ulkona se kuusi näytti vielä suhteellisen hyvältä, mutta kun sen tupaan sain niin kylläpä se onkin harva ja kiero. Koristeetkaan ei paljon auttanut, mutta onpahan ainakin oikea kuusi. Ja omasta metästä!

Kinkkukin laitettiin uuniin. Mittari tosin ei toiminutkaan. No ei se niin tarkkaa ole. Kello soi kahdelta jolloin sen pitäisi olla valmista. Pääsee huomenna vielä maistamaan sitä ennen kuin lähdemme Keski-Suomeen herkuttelemaan jouluruoilla.

Nyt minun silmäni painuvat väkisin umpeen, mutta yritän jakssaa vielä hetken niin saan laitettua pyykit kuivumaan.

On ollut työntäyteinen päivä, mutta on se vaan ihanaa kun nyt alkaa olla valmista ja saa alkaa rauhoittumaan joulun viettoon.

Elämässäopittua: Maustepippuri ei välttämättä kuulu munakkaan maustamiseen.

Ei kommentteja:

generated by sloganizer.net