keskiviikkona, marraskuuta 21, 2007

Musiikkia ja ajatuksia

1. Avaa Winamp, iTunes tai mikä tahansa musiikin toisto-ohjelma.
2. Laita random päälle.
3. Kirjoita 20 ensimmäistä randomilla tullutta, vaikka ne olisivat kuinka noloja.
4. Kirjoita lyhyesti joitakin muistoja/ajatuksia jokaisen biisin alle.

1. Metsatöll: Möök
-Erittäin rauhalisesti alkava kappale Viron maan kovimmalta heavybändiltä. Lopussa vasta tulee vähän menoa ja meininkiä mukaan. Aivan mahtava bändi.

2. Collio feat L.V: Gangsta's Paradise
-Tuttu biisi mutta en ole koskaan tästä oikein tykännyt. Paitsi tietenkin Eläkäläisten tästä vetämä coveri Humppaparatiisi onkin hyvä. Se tästä eniten tuleekin mieleen. "Mummot tanssaa alastomana humppamiehen paratiisissa."

3. Rammstein: Amour
-Tätä biisiä en muista Rammsteinilta aikaisemmin edes kuuleneeni. Rauhallinen kappale. Tunnelmallinen. Laulaa näköjään (kun englanniksi käännetään) rakkaudesta jotain seuraavaa: "First it gets hot, then cold, in the end it hurts " Olipas hyvä kappale.

4. Backstreet Boys: Incomplete
-Miksi tämäkin löytyy koneeltani. Kaikkea sitä löytääkin. Paska biisi. Muistaakseni minun piti ostaa Backsteet Boysien uusin levy kun olin armeijassa. Ylikersantti niin käski kun ajeltiin ambulanssilla ja haukuin tätä biisiä kun se radiosta soi. Rikoin käskyä. En ole ostanut. Anteeksi.

5. Guns N' Roses: Sweet Child O' Mine'
-Biisin nimen olen monesti kuullut ja tiedän että on jonkinlainen klassikko mutta harvemmin tätä kuullut olen. Aika vähän olen gunnareihin muutenkin tutustunut. Ihan hyvä biisihän tämä on. Kylläpäs tuleekin herkkiä biisejä. Seuraava saa kyllä olla joku vähän menevämpi.

6. Bad Boys Blue: Lady In Black
-No ei kyllä meno parantunut. En muista olenko taaskaan edes kuullut tätä aiemmin. Vai ei se nainen mustissaan tule takaisin. Ihme matalaääninen välihöpöttelykin löytyy tästä biisistä. Ei tämä niin huono ollutkaan kun aluksi epäilin.

7. Megadeth: Take No Prisoners
-No nyt sitä kaipaamani menoa sitten tuli. Megadethin Rust In Peace levyltä löytyvä perushyvä Megadeth mäjäys. Että tämä onkin hyvä bändi. "Take no shit!"

8. DJ Luck& Mc Neat: Masterblaster 2000
-Kylläpäs meni alas ja nopeasti. Aivan hirveä biisi. Vois poistaa heti koneelta. Jotain rap jumputusta. Hyi. Yäk. Ei tästä keksi mitään hyvää sanottavaa. Ihme huitomis äänet alussa lopussa ovat biisin parhaat hetket.

9. Don Henley: The Boys Of Summer
-Tällaista perus 80 luku pop/rockia. Kyllä tämä tuntuu hyvältä edellisen paskan jälkeen. Ja taas rauhallista balladia. Nyt kaikki luulevat ettei koneeltani muuta löydykään.

10. Rick Derringer: Rock And Roll, Hoochie Koo
-Mukavan reipasta rockia. Sellaista vanhaa. Kyllähän tätä kuuntelee.

11. Die Toten Hosen: Zehn Kleine Jägermeister
-En ollut aiemmin kuullutkaan. Mukavan reipas juomalaulu. Saa hymyn huulille. Jos joisin lähtisin heti Jägermeisteria ostamaan. Tästä bändistä tulee lähinnä mieleen yksi parhaimmista levynkansista mitä tiedän, jäi jostain kumman syystä mieleen kun sen mainoksen Soundissa näin.

12. Armi Aavikko: Isä Pappa Pingviini
-Kyllähän sitä iskelmääkin täytyy löytyä. Tämä on kyllä enemmänkin lastenlaunu. Jää ärsyttävästi soimaan päähän. "Isä pappa oi, isä pappa oi..."

13. Viikate: Teuvo, Maanteiden Kuningas
-Wau. Viikatteen mahtava versio Leevin klassikosta. Rautalankaheviä parhaimmillaan. Tätä sävelmää jää viheltelemään aina pitkäksi aikaa kun tämän kuulee.

14. The Drifters: Under The Boardwalk
-Ihme Jamaica rock biisi. En ollut taaskaan aiemmin edes kuullut tätä. Pitäiskö tästä edes tulla reggae mieleen. Minulle ainakin tulee.

15. Lauri Tähkä & Elonkorjuu: Tyttörukka
-Tähkästä en oikein osaa sanoa tykkäänkö vai en. Ei mitään huonoa todellakaan mutta ei mitenkään erityisesti sävähdytäkään. Tökkiiköhän tässä se että tuntuu että kaikki tätä nykyisin kuuntelee. Tässä biisissä on kaunis sävel.

16. Jennifer Lopez: I'm Gonna Be Allright
-Joo. Kyllä nyt tuntuu Tähkä tosi hyvältä. Tämäntyyppinen musiikki ei uppoa minuun. Ei sitten millään. Ja vielä jotain räppiä väliin. Ei hyvänen aika. Lopu jo.

17. Olavi Uusivirta: Tuu mun vaimoksein
-Klassikko rippikoulubiisi. Itse en kyllä muista riparilla tätä edes laulaneen. Vasta myöhemmin tutuksi tuli tämä biisi. Kaunis kappale. Mukava laulaa mukana. Vielä kun olisi joku jolle tätä laulaa.

18. Megadeth: 502
-Ja toinen Megadethin biisi. Tämä on siltä punklevyltä: So Far, So Good... So What! Ihan hyvä biisi. Hienoja takaa-ajon ääniä välissä ja sitten tietenkin vähän kitarasooloja. Vähiten kyllä tuo levy iskee niistä levyistä joita Megadethiltä minulla on.

19. Vennaskond: Kätes rool
-Lisää Viroa. Kevyttä rockkia. Löysin bändin sattumalta netistä ja sitten laivareissulla tämän bändin levyn ostin. Onhan tämä sellaista veikeää. Ei huonoa. Seuraavaksi viimeinen biisi. Tulee kumminkin joku ihan hirveä.

20. System Of A Down: Spiders
-Oho. Hyvä biisi viimeiseksi. Pidän kyllä System Of A Downista todella paljon. Mukavasti vaihtelee rankkuusasteet biiseissä. Välillä mennään kovaa, välillä hyvinkin rauhassa. Ja hämähäkit ovat inhottavia.

Siinä ne oli. Kauanhan siinä kesti kun kuuntelin kaikki biisit, mutta kivaa oli. Voisin jatkaa tätä vaikka koko illan mutta säästän teidät kuitenkin siltä. Ihmeen vähän tuli niitä huonoja biisejä. Koneeltani kun sattuu löytymään n. 7000 kappaletta niin joukossa on todella paljon myös kuraa. Pitäisi käydä oikein läpi ja poistella niitä.

Ja jos joku haluaa tämän tehdä niin siitä vaan.

MYÖHEMMIN: Lisään tämän haasteen vastauksen tähän samaan tekstiin kun kerran liittyy aiheeseen. Eli seitsemän biisiä joista tällä hetkellä pidän. Ja nyt en jaksa mitään perusteluita laittaa. Ihan vaan mitä nopeasti tuli mieleen.

Viikate: Kerran
Nightwish: The Poet And The Pendulum
Serj Tankian: Sky Is Over
Kaija Koo: Erottamattomat
Helloween: I Want Out
Iron Maiden: The Trooper
The Sounds: Painted By Numbers

+Bonus
Mikko Alatalo: Roppani kaipaa romantiikkaa

Sähkiksen laulamaa: "Siel... ruum.. Roppani kaipaa romantiikkaa"

Minä en muita haastele.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinut on haastettu!

Thundercat kirjoitti...

Olit saanut valmiiksi :) Backstreet Boysit ja kaikki löyty koneen syövereistä tän avulla :D

Pistaasi kirjoitti...

Pitäisikö tehdä...

Wille kirjoitti...

Tee ihmeessä.

Tiina kirjoitti...

Tylsästä puheenolleen... ;)

Teen tuon ensimmäisenkin joskus myöhemmin, mutta en tänään. Toivottavasti en unohda.
Ihmettelen vaan, että miten sulla edes on tollasia biisejä koneellasi. :D

Mimmu kirjoitti...

Mä taas ihmettelen sitä, ettei yhtään Kaija Koota tullu tuohon 20 biisin satunnaisotokseen.

Wille kirjoitti...

Tytöt Tiina ja Mimmu: Ihmettelen itsekin molempia asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Jopas jopas, listastahan löytyi monia hyviä joita itsekin kuuntelen, siis tuosta 7-listasta.

Wille kirjoitti...

Ei sinullakaan huonoja ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä oli pakko jatkaa!

Mimmu kirjoitti...

Nyt on 20 biisiä jatkettu :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, mä taidan tykätä susta ;)

Pistaasi kirjoitti...

Kävin sabotoimassa Ystäväkirjaasi.

Wille kirjoitti...

Kiitos.

generated by sloganizer.net