tiistaina, maaliskuuta 13, 2018

Ystävyys

Tampereen rautatieasema. Perjantai. Klo 22.00. Mies musta reppu selässään astuu junasta asemalaiturille toisen miehen kanssa. Toinen mies on  mustareppuisen miehen tuttu luottamusmieskoulutuksesta vuosia sitten. Miehet sattuivat sattumalta istumaan junassa vierekkäin Seinäjoelta Tampereelle. Nyt miehet erkanevat toisistaan ja toivottelevat hyvät jatkot.

Mustareppuinen mies ottaa puhelimensa taskusta ja soittaa ystävälleen. Ystävälle jota hän ei ole nähnyt puoleen vuoteen. Ystävälle jonka hän on tuntenut yläasteelta asti. Ystävä vastaa ja kertoo olevansa bussissa tulossa keskustaan.

Miehet tapaavat Hämeenkadulla ja halaavat toisiaan. Pienen mietinnän jälkeen miehet päättävät suunnistaa kohti Pispalaa. Paikallisbussit kulkevat Tampereella hyvin joten ei menee kauaa kun miehet astuvat Pispalassa lähikauppaan ostamaan karkkia. Karkkipussit taskussa matka jatkuu kohti Vaakon nakkia ja sieltä isoimmat grilliannokset mukaan.

Rajaportin saunaa vastapäätä on kerrostalo jonka toisesta kerroksesta löytyy asunto johon miehet menevät nauttimaan grillin antimista ja katsomaan elokuvaa. Samalla tietenkin hieman käydään kuulumisia läpi.

Elokuvan jälkeen miehet katsovat vielä toista elokuvaa hetken. Se onkin todellinen kulttiklassikko. The Room. Elokuvan huonous tekee siitä jo hyvän. Lopulta kuitenkin väsymys vie voiton ja miehet alkavat nukkumaan.

Aamu sarastaa ja miehet heräilevät. Aamupala syödään samalla kun katsotaan eilinen elokuva loppuun. Tämän jälkeen miehet lähtevät palauttamaan Tampereen miehen kaverille elokuvatarvikkeita. Paikallisilla sinne päästään hyvin ja Kokkolan mies saa kunnon kahvia. Aamuinen kahvi kun oli hieman haastaavaa keittää ilman kahvinkeitintä. Ja olipa Tampereen miehen kaveri panostanut ja ostanut pullatkin. Kahvipöytäkeskustelu aaltoili aina työelämästä rakkauden kaupunkiin ja nykyviihteestä kokkailuun. Miesten suunnittelemaa kokkisota-tyyppistä kokkailua varten miehet saavatkin mukaansa riisipaperia. Loput kokkailuaineet miehet ostavat paluumatkalla. Mielenkiintoisia ruoka-aineita sitä olikin Kokkolan miehen facebookissa ehdoteltu.

Pikaisen suihkussa käynnin jälkeen miehet kiirehtivät pääkallopaikalle eli Klubille. Hieman tiukalle menee, mutta miehet ehtivät ajoissa paikalle katsomaan uutta kotimaista kauhuelokuvaa. Kyrsyää. Tampereen mies näyttelee elokuvassa pienen, mutta sitäkin merkittävämmän roolin. Elokuva on kovasti Kokkolan miehen mieleen. Elokuvan jälkeen on vielä vuorossa muutamat lyhytelokuvat. Lähinnä ns. roskaelokuvia. Viihdyttäviä nekin.

Vielä ennen kuin miehet poistuvat Klubilta, Tampereen mies saa kaveriltaan mm. sorsan peniksen tulevaa elokuvaa varten. Kokkolan mies ehtii myös pikaisesti kiittää Kyrsyän ohjaajaa ja naispääosan esittäjää.

Klubin jälkeen miesten joukkoon liittyy röntgenhoitaja jonka työt on siltä päivää ohi. Kolmikko päättää yksissä tuumin käydä kebab-ranskalaisilla. Ja sieltä baariin. Kokkolan mies juo lonkeron. Muille maistuu olut. Kovin myöhään miehet eivät jaksa baarissa notkua. Röntgenhoitaja menee omille teilleen ja miehet ovat taas kahden. Hetken miehet istuvat vielä kahvilassa ennen kuin bussi kuljettaa takaisin Pispalaan. Miesten keskustelut jatkuvat aina myöhään yöhön asti. On paljon puhuttavaa, kun nähdään niin harvoin.

Aamulla Kokkolan mies kokkailee ja Tampereen mies käy hakemassa lähikaupasta juomista. Glögiä. Hieman erikoinen valinta ruokajuomaksi. Ruoka valmistuu yllättävän hyvin Kokkolan miehen käsissä vaikka ruoka-aineet ovatkin muiden valitsemia. Ruoka maistuu miehille ja pian sen jälkeen miehet suunnistavat keskustaan. Siellä kahvit ja donitsit Arnold’silla.

Juna lähtee kohti Kokkolaa klo 14. Miehet eivät tiedä milloin on seuraava kerta kun näkevät, mutta uskoisin että molemmat miehet jäävät sitä kaipaamaan.




Ei kommentteja:

generated by sloganizer.net